Pentuja

Odotettavissa vk 41/42 – Valpuri on ultrattu tiineeksi!

Olen saanut hienon tilaisuuden lainata Valpuria jalostukseen, kiitos kuuluu sen omistajalle Pauliinalle sekä kasvattajalle Satulle.

Pentue tulee syntymään luonani Lahdessa. Pennut saavat kasvaa ja tutkia maailmaa arjen keskellä tottuen kaikkiin arjen tavallisiin ääniin ja asioihin, lisäksi niille tarjotaan paljon erilaisia haasteita ja kohtaamisia erilaisempienkin asioiden ja tilanteiden kanssa. Pennut myös sylitellään huolella niin kasvattajan kuin useampien vieraiden, niin lasten kuin aikuistenkin, toimesta jo pienestä pitäen niin että ne tottuvat käsittelyyn ja tuntevat olonsa turvalliseksi kaikenlaisten ihmisten kanssa.
Pentueen kasvua on syntymän jälkeen mahdollista seurata facebook-ryhmän kautta lähes jokapäiväisten päivitysten myötä.

Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisenä rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja virallisesti silmäpeilattuina sekä useampaan kertaan madotettuina. Pentu saa mukaansa oman kansion papereineen, pienen pentupakkauksen ja elinikäisen kasvattajan tuen niin hyvinä kuin huonoina hetkinä.

Pennut myydään vain yhteydenpidosta kiinnostuneisiin koteihin. Ei harrastuspakkoa, mutta kaikki tekeminen on aina plussaa.
Mahdollinen sijoituskoti etsinnässä urospennulle Lahden lähialueelta.

Ensisijaiset yhteydenotot sähköpostitse jucaides@gmail.com – kerro viestissä millaiseen kotiin pentu olisi tulossa, millaista koirayksilöä etsit sekä mahdolliset tulevaisuuden harrastustoiveet.

ISÄ:  Diamondfox Monsieur Cascade   ”Vito”
RTK4

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0 VA0
Silmät CEA-vapaa, lievä distichiasis (1 ripsi)

DM kantaja, MDR1 kantaja
ei kanna pitkäkarvageeniä
MyDogDNA-paneeli

Näyttelyistä EH
Luonnetestattu 3-vuotiaana +142 paukkuärtyisä, videoitu

Vito on hyvähermoinen ja järkevä nuori koira sekä tosi monipuolinen harrastuskoira. Sen perusolemus on hyvin rauhallinen, mutta se syttyy helposti kaikenlaiseen tekemiseen sekä on hyvin sosiaalinen ja iloinen, jatkuva hännänheiluttaja. Mitkään äänet eivät haittaa, ei kilinät eikä kolinat, eli sillä ei ole ilmennyt ääniherkkyyttä. Vito on perusterve ja sillä ei ole mm. allergiaa eikä herkkävatsaisuutta.

Harrastuksissaan Vito on motivoitavissa sekä lelulla että namilla. Tykkää myös paljon vetoleikeistä. Viton ykkösharrastus on rally-toko, jossa se on saavuttanut jo RTK4-tittelin ja treenaa nyt valiotuloksien tavoittelua varten. Agilityä treenaa kakkoslajina säännöllisesti, myös siitä Vito tykkää ja on edistynyt tässäkin lajissa jo lähes kisavalmiiksi. Vito on näiden lisäksi treenannut NoseWorkia, johon sillä olisi myös luontaisia lahjoja.

KoiraNETSmooth Collie DatabaseKuvagalleria  

EMÄ:  Clingstone’s Key To Fame   ”Valpuri”
RU MVA

Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0 VA0 SP0
Silmät CEA-vapaa

DM terve

Näyttelyistä Suomesta SERT, ulkomailta RU MVA
Luonnetestattu 3-vuotiaana +99 laukauskokematon, videoitu

Valpuri on helppo ja mutkaton koira niin arjessa kuin reissun päällä. Se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja sulautuu erilaisiin laumoihinkin helposti eikä provosoidu suotta.

Valpurin kanssa ei ole tavoitteellisesti harrastettu mitään, mutta se on käynyt muutamia kertoja kokeilemassa mm. agilityä ja osoittanut olevansa reipas ja nopeaoppinen treenikaveri, jonka kanssa on miellyttävä touhuta. Se palkkautuu erinomaisesti sekä ruoalla että lelulla taistellen.

Valpuri on omistajansa ilo ja valo, joka jaksaa aina ilahduttaa monilla omilla hauskoilla tavoillaan. Esimerkiksi aina kotiin tullessa se tulee lelu suussa vastaan ja joka ilta se käpertyy aivan viereen nukkumaan, vaikkei varsinaisesti muuten välitä rapsutteluista. Valpuri myös rakastaa koko sydämestään omaa isäänsä, joka asuu sen kanssa samassa laumassa.

KoiraNETSmooth Collie DatabaseKuvagalleria  

Diamondfox Monsieur Cascade
blue merle, A/A, CEA-vapaa, distichiasis
ii. Talcott Timmy Tiptoes
tricolour, A/A, CEA-vapaa
iii. Adarstern Tangled Up In Blue
iie. Talcott Tableau
ie. Dane Amor Coco Mademoiselle
blue merle, A/A, CEA-vapaa
iei. Bell Pepper’s Ghost Buster
iee. Linnanneidon Isebel
Clingstone’s Key To Fame
tricolour, B/B, CEA-vapaa
ei. Sandcastle’s Save The King
soopeli, A/A, CEA-vapaa
eii. Rowvale River Raider
eie. Sandcastle’s Tickled Pink
ee. Clingstone’s Famous Footstep
soopeli, A/A, CEA-vapaa
eei. Clingstone’s No Doubt
eee. Shulune Imperial Faberge